Δηλώσεις μεν, "έπεσαν" οι πρώτες κυρώσεις κατά Ιράν, δε

-

Το Ιράν δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις των ΗΠΑ, λέει ο πρόεδρός του Χασάν Ροχανί, απαντώντας στην επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ μετά την αποχώρησή τους από τηνσυμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Νομίζουν πως μπορούν να κάνουν το ιρανικό έθνος να υποχωρήσει με το να ασκούν πιέσεις στο Ιράν, με κυρώσεις και ακόμη με απειλές πολέμου. Το ιρανικό έθνος θα αντισταθεί στις μηχανορραφίες των ΗΠΑ. Ο Τραμπ έπαιξε το πρώτο του χαρτί, αλλά δεν υπολόγισε καλά τη δεύτερη κίνηση καθώς το Ιράν δεν ακολούθησε», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Ανεξαρτήτως των δηλώσεων Ροχανί πάντως, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε ήδη κυρώσεις εις βάρος του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Ιράν, τον οποίο κατηγορεί ότι συμμετείχε στη μυστική χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ, σε βάρος άλλου υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κεντρικής τράπεζας, ενός εκπροσώπου της Χεζμπολάχ τον οποίο κατηγορεί ότι συνεργάζεται με τη δύναμη Quds των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς και σε βάρος της τράπεζας Al-Bilad, με έδρα το Ιράκ και του διευθυντή της...

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.