Διαδηλώσεις στην Γαλλία για τον Οτσαλάν

-

Πολλές χιλιάδες Κούρδοι έκαναν σήμερα πορεία στο Στρασβούργο, ζητώντας την απελευθέρωση του ιστορικού ηγέτη τους, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος συνελήφθη πριν από 20 χρόνια και φυλακίσθηκε στην Τουρκία.

Οι διαδηλωτές εξέφραζαν παραλλήλως την συμπαράστασή τους στην βουλευτή Λεϊλά Γκιουβέν, η οποία κάνει απεργία πείνας εδώ και 101 ημέρες.

Η συγκέντρωση αυτή των Κούρδων γίνεται στο Στρασβούργο, την πόλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, κάθε χρόνο μετά τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις 15 Φεβρουαρίου 1999.

Περίπου 7.000 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία, 17.000 σύμφωνα με τους οργανωτές, συγκεντρώθηκαν από όλη την Ευρώπη και έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης κρατώντας κουρδικές σημαίες. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την απελευθέρωση του Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται σε καθεστώς σχεδόν πλήρους απομόνωσης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.