Διακόπηκε η δίκη για την τραγωδία στη Μάνδρα – Θα επαναληφθεί την Τρίτη

-

Την ερχόμενη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα.

Μετά από τρίωρη διακοπή το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη και σε εκείνη τη δικάσιμο θα διερευνηθεί αν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς σε άλλη αίθουσα που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης ακροαματικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο κάθονται 21 κατηγορούμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους δήλωσαν το «παρών» στο Δικαστήριο. Ωστόσο, απούσα ήταν η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της. Κατά περίπτωση οι 21 κατηγορούμενοι της υπόθεσης αντιμετωπίζουν πλημμελήματα.

Την ίδια ώρα, συγγενείς θυμάτων και πληγέντες από τη φονική πλημμύρα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταθέσουν περί τους 135 μάρτυρες. Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, όπως παρατηρούσαν και παράγοντες της δίκης. Με τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής οι συγγενείς των θυμάτων – κατά τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα – αξιώνουν δικαιοσύνη για το χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.