Διαψεύδει η Μόσχα τα περί μεταφοράς χρυσού της Βενεζουέλας

-

Η επικεφαλής της Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα χαρακτήρισε τις πληροφορίες που επικαλούνται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τις οποίες τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας φυλάσσονται στην Ρωσία, ως μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα.

«Αυτές οι πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» δήλωσε η Ναμπιούλινα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που της έθεσαν οι δημοσιογράφοι στο περιθώριο της συνάντησης της Ένωσης τραπεζών της Ρωσίας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας διέψευσε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μιλούσαν για μια περίεργη πτήση αεροσκάφους που απογειώθηκε την Δευτέρα από την Μόσχα με προορισμό το Καράκας, το οποίο μετέφερε 20 τόνους χρυσού από τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας που λέγεται ότι φυλάσσονται στην Μόσχα.

Η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta είχε γράψει την Δευτέρα για ένα ρωσικό αεροσκάφος που μετέφερε 20 τόνους χρυσού, ενώ σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «η Χρυσή πτήση» και υπότιτλο «Στην Βενεζουέλα, προσγειώθηκε εμπορικό αεροσκάφος Boeing, μετά από ενδιάμεσες στάσεις σε Ντουμπάι και Μαρόκο", επανήλθε στο θέμα.

Και ο Μαδούρο απόκτησε αίφνης πολλά χρήματα», αναφέρεται σε ένα δεύτερο εμπορικό αεροσκάφος Boeing 757, το οποίο αναχώρησε την Τρίτη από την Μόσχα με προορισμό το Καράκας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το αεροσκάφος αναχώρησε με τον χρυσό που φυλάσσεται στην Μόσχα, το οποίο προσγειώθηκε στον Ντουμπάι, όπου στο αεροδρόμιο ο χρυσός αντικαταστάθηκε με κοντέινερ που περιείχαν σε μετρητά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, και με αυτά τα χρήματα το αεροσκάφος έφθασε στην Βενεζουέλα.

Η ασυνήθιστη άφιξη του ρωσικού αεροσκάφους στο Καράκας, τροφοδότησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Βενεζουέλα με διάφορες φήμες μετά την υποστήριξη του Κρεμλίνου προς τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, πολλές από τις οποίες έλεγαν ότι με το αεροσκάφος έφθασαν μισθοφόροι, ή ότι ήρθε για να φυγαδεύσει τον Μαδούρο στην εξορία, ή ότι μετέφερε χρυσό. Ωστόσο καμία από τις φήμες αυτές δεν βασίζονταν σε σοβαρά στοιχεία, ώστε να επιβεβαιωθεί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.