Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ, fake news η παρουσία τουρκικών πλοίων στα Ίμια

-

Τίποτα το ιδιαίτερο και το ασυνήθιστο δεν συμβαίνει στα Ίμια, παρά τις αναφορές τουρκικών ΜΜΕ που κάνουν λόγο για παρουσία τουρκικών πλοίων, τα οποία εμποδίζουν την πρόσβαση των Ελλήνων.

Αυτό αναφέρουν πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και  αποδίδουν τα ρεπορτάζ στη συνήθη επικοινωνιακή προπαγάνδα που αναπτύσσεται τέτοια εποχή, λόγω της επετείου της κρίσης των Ιμίων.

Σύμφωνα με τη «Σαμπάχ», τρία πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής βρίσκονται στα Ίμια με σκοπό να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνου,που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει τους ισχυρισμούς των τουρκικών εφημερίδων και, όπως σημειώνουν πηγές του Επιτελείου, στην περιοχή επικρατεί η συνήθης κατάσταση. Τα ελληνικά πλοία βρίσκονται στα γύρω νησιά και η τουρκική παρουσία είναι στα απέναντι λιμάνια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.