Διαψεύδουν οι Τούρκοι τα περί "βυθίστε φρεγάτα" και μας μαλώνουν για fake news

-

O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόϊ, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της Die Welt και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για το "βυθίστε φρεγάτα ή καταρρίψτε μαχητικό".

Ο Χαμί Ακσόϊ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στη Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι αποκύημα φαντασίας. Οι δε κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα, το οποίο είναι αποκύημα φαντασίας, δείχνουν πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στη διεθνή πρακτική και στο διεθνές δίκαιο. Αντί οι ελληνικές Αρχές να ασχολούνται με αυτές τις ψευδείς ειδήσεις, ας σταματήσουν τις προκλητικές κινήσεις τους που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.