Δοκίμασε S-500 η Ρωσία, πλήγμα σε τεράστια απόσταση

-

Αμερικανικό μέσο, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η Μόσχα δοκίμασε τον νεώτερο αντιαεροπορικό της σύστημα S-500 πλήττοντας στόχο σε απόσταση ρεκόρ.

Η Ρωσία, μυστικά, διεξήγαγε την δοκιμή του νέου συστήματος αντιαεροπορικής – αντιβαλλιστικής άμυνας S-500 Prometey επιτυγχάνοντας ρεκόρ βεληνεκούς, ανέφερε το αμερικανικό CNBC, επικαλούμενο πηγές των αμερικανικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τη δοκιμή, το S-500 έπληξε στόχο σε απόσταση 299 μιλίων (περίπου 480 χλμ.), δηλαδή κατά 50 μίλια πιο μακριά από κάθε γνωστή δοκιμή.

Πάντως η πηγή δεν ανέφερε ούτε τον τόπο, ούτε τον χρόνο διεξαγωγής της δομικής. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και η κατασκευάστρια Almaz-Antey, δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο σχετικά ούτε σχετικά με τις εξελίξεις στο πρόγραμμα S-500.

Το S-500 Prometey αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2020. Πολλά από τα χαρακτηριστικά του όμως παραμένουν απόρρητα. Δημόσια έχει αναφερθεί ότι το σύστημα είναι ικανό να πλήττει drones, συμβατικά αεροσκάφη και αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και υπέρ-υπερηχητικά όπλα.

Το σύστημα βασίζεται στον μεγάλου βεληνεκούς πύραυλος 40Ν6 που μπορεί να εμπλέκει στόχους σε απόσταση 155 μιλίων, ενώ μπορεί να πλήττει στόχους και στο διάστημα σε ύψος άνω των 60 μιλίων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.