Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου LGM-30 Minuteman III πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ

-

Σε δοκιμή πυραύλου προχώρησαν και οι ΗΠΑ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 4ης Αυγούστου, με την Διοίκηση Παγκόσμιας Κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, να εκτοξεύει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο LGM-30 Minuteman III χωρίς κεφαλή, ο οποίος ήταν εξοπλισμένος με τρία οχήματα επανεισόδου. Σε ένα πραγματικό πυρηνικό χτύπημα, ο κάθε ένας θα είχε τη δική του πυρηνική κεφαλή και θα συνέχιζε να πλήττει από έναν ξεχωριστό στόχο.

Ο πύραυλος πέταξε για περίπου 4.200 μίλια από τη Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Βάντενμπεργκ στην ακτή της Καλιφόρνιας, προς την ατόλη Κουατζαλέιν στα νησιά Μάρσαλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της στρατηγικής διοίκησης των ΗΠΑ.

«Ο Minuteman III είναι 50 ετών και οι συνεχείς δοκιμές είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του, έως τη δεκαετία του 2030, όταν το Ground Base Strategic Deterrent (Αποτρεπτική Επίγεια Στρατηγική Βάση) θα είναι πλήρως στη θέση του. Ακόμα πιο σημαντικό είναι πως, αυτό το ορατό μήνυμα εθνικής ασφάλειας, χρησιμεύει για να διαβεβαιώσει τους συμμάχους μας και να αποτρέψει τους πιθανούς επιτιθέμενους», δήλωσε σε ανακοίνωση ο διοικητής της 576ης μοίρας πτητικών δοκιμών, συνταγματάρχης Όμαρ Κολμπέρ.

Αεροσκάφος του αμερικανικού ναυτικού E-6 Mercury συμμετείχε στη δοκιμή για να αξιολογήσει τις δικές του ικανότητες, όπως το να αναλάβει την καθοδήγηση του βαλλιστικού πυραύλου, σε περίπτωση που η επικοινωνία με την επίγεια βάση ελέγχου χαθεί κατά την πτήση του πυραύλου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.