Δολάριο τέλος; Με ευρώ θα αγοράζει ιρανικό πετρέλαιο η ΕΕ;

-

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το ευρώ στις αγορές πετρελαίου της από το Ιράν αντί του μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενου δολαρίου, ανέφερε διπλωματική πηγή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Οι Βρυξέλλες έχουν βρεθεί απέναντι στις ΗΠΑ μετά την απόσυρση των Αμερικανών από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, του 2015, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση Ομπάμα και ακύρωσε αυτή του προέδρου Τραμπ η οποία θα προχωρήσει και στην εκ νέου επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

Χθες βρέθηκε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ο οποίος είχε επαφές με τον Βρετανό, Γερμανό και Γάλλο ομόλογό του καθώς και με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι με σκοπό να επιτύχει τη δέσμευση των Ευρωπαίων στην συμφωνία του 2015.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.