Δωρεά υπερηχοτομογράφων στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Καρύκας Παντελής

Τρία απεικονιστικά - διαγνωστικά μηχανήματα έγιναν δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Πρόκειται για έναν υπερηχοτομογράφο δωρεά του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας που παραδόθηκε στη νεφρολογική κλινική του Νοσοκομείου και δύο υπερηχοτομογράφους, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, οι οποίοι προέρχονται από δωρεά Βέλγου υπηκόου, που νοσηλεύτηκε πέρυσι στην καρδιολογική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος και φέτος παραδόθηκαν στην καρδιολογική κλινική, αλλά και το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών του ΓΝΚ.

«Η δωρεά έγινε από δυο διαφορετικούς φορείς και ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντική γιατί ανανεώνει τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείο Κέρκυρας και παράλληλα προσφέρει έναν εξοπλισμό που δεν είχαμε» δήλωσε κατά την τελετή παραλαβής των τριών απεικονιστικών- διαγνωστικών μηχανημάτων, στο νοσοκομείο ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Φοίβος Κακαβίτσας.

«Είμαι πολύ ευτυχής καθώς το εγχείρημα που ξεκινήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο με τη δωρεά της τεχνικής μονάδας νεφρού, πιεσόμετρα και άλλα υλικά που χρειάστηκαν για την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, συνεχίζεται και σήμερα με τον υπερηχοτομογράφο, που αποτελεί το προτελευταίο εγχείρημα από τα υλικά που πρόκειται να δωρίσουμε στο νοσοκομείο του νησιού» ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) Σπύρος Στεφανίδης.

Στη τελετή παράδοσης των μηχανημάτων, που έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο διοικητής του ΓΝΚ, Φοίβος Κακαβίτσας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Στεφανίδης, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης, διευθυντές και γιατροί της καρδιολογικής και νεφρολογικής κλινικής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Κέρκυρας Παναγιώτης Κορμαρής και ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Θανάσης Ευσταθίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.