Δρακόντεια μέτρα για το συνέδριο των Γερμανών ακροδεξιών

-

Σε φρούριο έχει μετατραπεί το Άουγκσμπουργκ στην νότια Γερμανία, λόγω του συνεδρίου του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο γίνεται ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο πόδι, στην μεγαλύτερη κινητοποίηση που γνώρισε ποτέ το Άουγκσμπουργκ, ώστε να αποτραπούν βίαια επεισόδια κατά την διάρκεια του συνεδρίου που γίνεται το Σάββατο και την Κυριακή.

Στους δρόμους της μικρής Βαυαρικής πόλης έχει κάνει την εμφάνισή του και το αντι-ισλαμικό κίνημα Πεγκίντα, το οποίο έχει αγαστή συνεργασία με το πιο ακραίο τμήμα της AfD.

Την ίδια ώρα κινητοποιήσεις ενάντια στους ακροδεξιούς έχουν προαναγγείλει αριστεροί ακτιβιστές, ενώ η δημοτική αρχή απαγόρευσε την είσοδο στην πόλη σε μια γυναίκα από την Στουτγάρδη, θεωρώντας την ύποπτη για υποκίνηση ταραχών με στόχο το συνέδριο της AfD.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.