Δύο αλλοδαποί 17 και 20 ετών συνελήφθησαν για ρίψη μολότοφ στην μαθητική πορεία

-

Στη σύλληψη δύο νεαρών αλλοδαπών για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο περιθώριο της πορείας των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε η αστυνομία.

Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθησαν δύο άτομα που προσήχθησαν νωρίτερα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μετά το πέρας σημερινής συγκέντρωσης – πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 17 και 20 ετών.

»Όπως διακριβώθηκε οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, τα οποία μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα. Επιπλέον, ο 17χρονος αναγνωρίστηκε ως άτομο που έριξε βόμβα μολότοφ. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας μαθητών, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, αφορούσε στη σύσταση ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία και στην πρόσληψη καθαριστριών και καθηγητών.

Μετά τη ρίψη των μολότοφ έγινε ρίψη χημικών, αλλά τα επεισόδια είχαν μικρή διάρκεια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.