Δύο εμβόλια για "έκτακτη χρήση" στην Κίνα - Στη Φάση ΙΙ ένα αμερικανικό

-

Παρότι πολλοί απαισιοδοξούν για τα εμβόλια επειδή κάποιοι ασθενείς έγιναν καλά και επαναμολύνθηκαν σε λίγους μήνες εκ νέου, εντούτοις η έρευνα για τα εμβόλια προχωρεί κανονικά.

Η αμερικανική εταιρεία Janssen της Johnson & Johnson θα αρχίσει τις δοκιμές της Φάσης ΙΙ για το εμβόλιό της κατά της COVID-19 στην Ισπανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια, λέγοντας ότι η προαναφερόμενη αμερικανική φαρμακοβιομηχανία διευρύνει τις δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιό της και σε άλλες χώρες.

Η Φάση ΙΙ θα διαρκέσει δύο μήνες και θα συμμετάσχουν σε αυτήν 190 εθελοντές από την Ισπανία, δήλωσε ο Ίλα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη. Συνολικά θα μετάσχουν 590 άτομα από διάφορες χώρες.

Περισσότερα από 150 υποψήφια εμβόλια αναπτύσσονται και δοκιμάζονται παγκοσμίως για την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19, με 30 να δοκιμάζονται σε ανθρώπους.

Κίνα και Ρωσία

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο κατά της COVID-19, εκτός από τρία που έχουν πάρει ειδική και περιορισμένη άδεια στη Ρωσία και στην Κίνα. Το ρωσικό εμβόλιο είναι στην τριτη φάση δοκιμών και έχει λάβει προέγκριση ή εδική έγκριση.   Τα δυο κινεζικά έχουν λάβει επίσης άδεια για περιορισμένη χορήγηση.

Στην Κίνα είχε δοθεί τον Ιούνιο για ειδική χρήση στο στρατό και για ένα έτος σε εμβόλιο της εταιρείας CanSino Biologics. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι δόθηκε ειδική άδεια και για  δεύτερο εμβόλιο, της Sinovac Biotech, το CoronaVac. Δεν είναι σαφές ποιοι εμβολιάζονται, αλλά κατά πληροφορίες είναι υγειονομικό προσωπικό και ίσως στρατιώτες ή δημόσιοι υπάλληλοι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και που μπορούν να επιλέξουν ένα από τα δύο κινεζικά εμβόλια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.