Δύο νεκροί στο Παρίσι... Το Ισλαμικό Κράτος την ευθύνη

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Δυο άνθρωποι σκοτώθηκανμετά την επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο Τραπ, του Παρισιού, δήλωσε η νομαρχία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε με δήλωσή της την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι ένα μέλος της την πραγματοποίησε, χωρίς όμως να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό της. Δήλωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq ανέφερε πως ο επιτιθέμενος ήταν «μαχητής του Ισλαμικού Κράτους».

Ο επιτιθέμενος με το μαχαίρι πυροβολήθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία και σκοτώθηκε, δήλωσε η πηγή. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Σύμφωνα με άλλη πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο επιτιθέμενος οχυρώθηκε σε ένα περίπτερο προκαλώντας την παρέμβαση των επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων που τον «εξουδετέρωσαν». Η Τραπ είναι μια υποβαθμισμένη συνοικία του Παρισιού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.