Δύο προσφορές για τον αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB

-
Τα σενάρια για τον δρόμο μεταφοράς του αερίου, Κώστας Βενιζέλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Προσφορές για τη σχεδίαση και την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας (IGB) κατέθεσαν η κοινοπραξία δύο βουλγαρικών εταιρειών (Glavbolgarstroy International of Bulgaria και GP Group AD of Bulgaria) με την ιταλική Bonatti, καθώς και η J&P ΑΒΑΞ, όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του έργου.

Συνολικά, 11 ήταν οι εταιρείες και κοινοπρακτικά σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, ύψους 145 εκατ. ευρώ, με πέντε από αυτές να περνούν στη δεύτερη φάση του τον περασμένο Φεβρουάριο και δύο να καταθέτουν επισήμως προσφορά.

Η χωρητικότητα του αγωγού ανέρχεται σε 3 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Η Βουλγαρία σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του αγωγού, μήκους 182 χιλιομέτρων, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το 2020. Ο αγωγός IGB θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. Ο διαχειριστής του έργου, ICGB, θα αξιολογήσει τις τεχνικές προσφορές, με την τελική απόφαση να αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.