ΕΦΕΤ: Νοθευμένο μέλι "Καλημέρα με μέλι"

-

Ο ΕΦΕΤ διεξήγαγε χημικές αναλύσεις και διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο επισημαίνεται ως μέλι από άνθη και βότανα, ενώ βρέθηκε να είναι νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το μέλι «Καλημέρα… με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία των 500 γραμμαρίων, το οποίο συσκευάζεται στην ΕΕ για την Γκαγκανιάρα Κων/να (Λεωφ. Καραμανλή 22, Θεσσαλονίκη).

Το προϊόν διακινήθηκε από την προαναφερομένη επιχείρηση, που πουλά "φυσικό μέλι, είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής", στο 14ο χλμ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας που βρέθηκε νοθευμένη και ενημερώνει το κοινό να μην καταναλώσει προϊόν με τα στοιχεία "L250619, ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 25/06/2022".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.