Έφτασε στην Βενεζουέλα η ρωσική βοήθεια, ξίνισε ο Γκουαϊδό

-
Έντονες αντιδράσεις για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στην Βενεζουέλα

Στο αεροδρόμιο του Καράκας έφτασε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Μόσχα στην Βενεζουέλα.

«Το φορτίο βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Καράκας. Μιλάμε για φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», ανέφεραν οι ίδια πηγές.

Την παράδοση 300 τόνων ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Καράκας είχε ανακοινώσει ήδη από χθες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Την ίδια ώρα, ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό, σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στο μεξικανικό κανάλι Televisa, εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία και η Κίνα δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο, αλλά προσπαθούν να διασφαλίσουν τις επενδύσεις που έχουν κάνει στην Βενεζουέλα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Βενεζουέλα Βλαντίμιρ Ζαγιέμσκι δήλωσε πάντως, ότι στη Βενεζουέλα γίνονται προσπάθειες στρέβλωσης της ρωσικής πολιτικής, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν την Ρωσία σχεδόν ως το μοναδικό στήριγμα του «δικτάτορα Μαδούρο».

Η πολιτική κρίση στη χώρα κλιμακώθηκε στις 23 Ιανουαρίου, όταν ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας. Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του ενώ η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό, το Ιράν, η Τουρκία και άλλες χώρες στηρίζουν τον Μαδούρο, ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.