Εγκρίθηκε η συμφωνία Τζόνσον για το Brexit - Καταψηφίστηκε το χρονοδιάγραμμα

-
322

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την έγκριση του νομοσχέδιου της Συμφωνίας Αποχώρησης κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής από το Κοινοβούλιο, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνολικά 329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά του νομοσχεδίου για το Brexit, ανοίγοντας το δρόμο για τη ψήφιση του νόμου για το χρονοδιάγραμμα υιοθέτησης του νομοσχεδίου από τη Βουλή, ώστε η αποχώρηση να γίνει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Καταψηφίστηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Brexit

Ωστόσο, στην ψηφοφορία για την έγκριση του χρονοδιαγράμματος υπήρξε ανατροπή, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε την εσπευσμένη εξέταση του νομοσχεδίου για το Brexit, καταψηφίζοντας το χρονοδιάγραμμα συζήτησης και έγκρισης της νομοθεσίας που είχε προτείνει η κυβέρνηση.

Συνολικά 322 βουλευτές καταψήφισαν το χρονοδιάγραμμα και 308 ψήφισαν υπέρ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.