Έγραψε ο Τραμπ ότι η γρίπη ειναι πιο επικίνδυνη και του διέγραψαν την ανάρτηση

-

Το Facebook διέγραψε την Τρίτη την ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την οποία ισχυρίζεται  ότι η Covid-19 είναι λιγότερο θανατηφόρα από την εποχική γρίπη. Ο Τραμπ ανέβασε την ίδια ανάρτηση στο Twitter,  που ναι μεν δεν την διέγραψε, αλλά έβαλε προειδοποίηση "για παραπλανητική και εν δυνάμει επιβλαβή πληροφόρηση σχετικά με την Covid".

Εκπρόσωπος  του Facebook επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατέβασε την ανάρτηση επειδή παραβιάζει τους κανόνες της σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19.

Ο πρόεδρος αντέδρασε έντονα στο «μπλόκο» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας μέσω tweet την κατάργηση του άρθρου 230 του Νόμου περί Επικοινωνιών του 1934. «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ το ΑΡΘΡΟ 230!!!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τα Media των Ψευδών Ειδήσεων αρνούνται να συζητήσουν πόσο καλά πάνε η Οικονομία και το Χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένων των ΕΡΓΑΣΙΩΝ υπό την κυβέρνηση Τραμπ. Το μόνο που θέλουν να συζητήσουν είναι το COVID 19, όπου δεν θα το πουν, αλλά νικήσαμε και σε αυτό τους Δημοκρατικούς ολοσχερώς!!!» είχε αναφέρει σε προηγούμενο tweet.

Για δεκαετίες, το άρθρο 230 χρησιμοποιείται από τις εταιρείες τεχνολογίας για να προστατευθούν από αγωγές που προκύπτουν από περιεχόμενο χρήστη που εμφανίζεται στις πλατφόρμες τους. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι εταιρείες έχουν λάβει νομική ασυλία για την κατάργηση περιεχομένου που κρίνουν ως απαράδεκτο.

Το μήνυμα του Twitter έχει ως εξής:

«Αυτό το Tweet παραβίασε τους Κανόνες του Twitter σχετικά με τη διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών που σχετίζονται με την COVID-19. Ωστόσο, το Twitter έχει αποφασίσει ότι μπορεί να είναι προς το συμφέρον του κοινού να παραμείνει προσβάσιμο το Tweet».

Flu season is coming up! Many people every year, sometimes over 100,000, and despite the Vaccine, die from the Flu. Are we going to close down our Country? No, we have learned to live with it, just like we are learning to live with Covid, in most populations far less lethal!!!

«Ερχεται η περίοδος της γρίπης! Κάθε χρόνο, και παρά το εμβόλιο, πολλοί άνθρωποι, μερικές χρονιές πάνω από 100.000, πεθαίνουν από γρίπη. Θα αφήσουμε να μας κλείσει τη χώρα η γρίπη; Όχι, μάθαμε να ζούμε με αυτήν, όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε και με την Covid, που για τη μεγάλη πλειοψηφία είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα", λέει.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.