Εικασίες για την Τεχεράνη ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών

-
126

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αριθμοί που δίνονται για τις απώλειες που σημειώνονται στη διάρκεια των αιματηρών διαδηλώσεων στη χώρα κατά της αύξησης της τιμής της βενζίνης είναι «υποθετικοί, όχι αξιόπιστοι» εκτός αν επιβεβαιώνονται από την ιρανική κυβέρνηση.

«Οι αβάσιμοι ισχυρισμοί και οι κατασκευασμένοι αριθμοί από προκατειλημμένες δυτικές οντότητες δεν κλονίζουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λαμβάνει συνετές οικονομικές αποφάσεις, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού, περιλαμβανομένης της ελεύθερης άσκησης του δικαιώματός του να διαδηλώνει σε ένα ειρηνικό περιβάλλον», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της αποστολής της χώρας στον ΟΗΕ Αλιρεζά Μιριουσεφί.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε χθες Τρίτη πως τουλάχιστον 106 διαδηλωτές σε 21 πόλεις έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται εναντίον της αύξησης της τιμής της βενζίνης την Παρασκευή.

Εντωμεταξύ, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τον Ελβετό πρεσβευτή προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την υποστήριξη που εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αύξηση της τιμής των καυσίμων, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το Ιράν είπε στον Ελβετό πρεσβευτή, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ισλαμική Δημοκρατία επειδή το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επίσημους διπλωματικούς δεσμούς, πως οι επίσημες δηλώσεις των ΗΠΑ συνιστούν ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν.