Εισαγγελέας για τις διαρροές που αφορούν τα «μυστικά κονδύλια

-

Κατεπείγουσα έρευνα για το ενδεχόμενο διάπραξης του κακουργηματικού αδικήματος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης, σχετικά με την καταγγελλόμενη διαρροή πληροφοριών για την διάθεση ποσών από τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών.

Η διενέργεια της κατεπείγουσας έρευνας ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, με σκοπό να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, που αφορούν τη διαρροή των πληροφοριών.

Αφορμή για την εντολή του εισαγγελέα στάθηκε η δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό μέσο στοιχείων που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή σχετικά με τη διάθεση απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι την δημοσιοποίηση των επίμαχων στοιχείων καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους το γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο έκανε λόγο για «δήθεν πληροφορίες», τονίζοντας ότι η διαρροή «θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα». Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.