Εκατό-εκατό οι εισαγωγές στα νοσοκομεία: 295 από χτες μέχρι σήμερα

-

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, είπε σε συνέντευξή του στο  κανάλι  Open ότι μέσα στο τελευταίο 24ωρο έγιναν στα ελληνικά νοσοκομεία 295 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

«Οι εισαγωγές στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό διπλασιάστηκαν τις τελευταίες μέρες σε σχέση με την πρώτη περίοδο της πανδημίας την περασμένη άνοιξη. Ενδεικτικό δε, της δεινής κατάστασης είναι ότι μόλις το τελευταίο 24ωρο έγιναν 295 εισαγωγές ασθενών με Covid. Υπερδιπλάσιοι είναι και οι διασωληνωμένοι, ενώ στο αποκορύφωνα της πανδημίας, τον περασμένο Απρίλιο, δεν είχαν ξεπεράσει τους  100», είπε ο ίδιος.

«Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός αδιάψευστος δείκτης. Είναι ο βασικός δείκτης για τη λήψη των πολιτικών αποφάσεων σχετικά με τα μέτρα», συμπλήρωσε. Κατά τη γνώμη του «ίσως και να μην βρισκόμαστε σε καραντίνα τα Χριστούγεννα». Ήταν εν γένει επιφυλακτικός και περιορίστηκε να δηλώσει ότι αυτό θα κριθεί από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.