Εκατοντάδες ξένοι τζιχαντιστές στα χέρια των Κούρδων

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Οι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF) έχουν συλλάβει εκατοντάδες ξένους που έφθασαν στην περιοχή για να πολεμήσουν στο πλευρό του «Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε η επικεφαλής της CIA Τζίνα Χάσπελ κατά την διάρκεια κατάθεσης της στην ειδική επιτροπή επί θεμάτων κατασκοπείας της αμερικανικής Γερουσίας.

«Ξέρουμε πόσοι είναι, στο πλαίσιο αυτής τη συνεδρίασης μπορώ να πω ότι πρόκειται για εκατοντάδες μαχητές. Γενικά οι μυστικές μας υπηρεσίες εργάζονται εντατικά για να τους ταυτοποιήσουν και να τους γυρίσουν στην πατρίδα τους», είπε.

Η Χάσπελ υπογράμμισε ότι η αμερικανική κατασκοπεία καταβάλλει προσπάθειες, ώστε οι τρομοκράτες αυτοί «να μην μπορούν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης», ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό κατά την διάρκεια των ακροάσεων που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.