Εκεχειρία με τους Ταλιμπάν ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν

-
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν δέχεται να διαμοιραστεί την εξουσία με την αντιπολίτευση

Μια νέα εκεχειρία με τους Ταλιμπάν, υπό όρους, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι, με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής του Αΐντ αλ Άντχα, παρά τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη Γάζνι.

"Η υπό όρους κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει αύριο (20 Αυγούστου) και θα διαρκέσει για όσο διάστημα την τηρήσουν οι Ταλιμπάν", όπως είπε ο Γάνι σε ομιλία του για την ημέρα ανεξαρτησίας του Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν αποδεχτεί την πρόταση για εκεχειρία κατά τη διάρκεια του Αΐντ, της ετήσιας γιορτής της θυσίας, η οποία ξεκινά επισήμως την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ολιγοήμερη εκεχειρία μεταξύ των Ταλιμπάν και των κυβερνητικών δυνάμεων ήταν τον περασμένο Ιούνιο, με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.