Έκλεισε και η Ολλανδία τα σύνορα σε Σερβία και Μαυροβούνιο - Στο "κόκκινο" και Ρουμανία

-

Η Ολλανδία έκλεισε και πάλι σήμερα τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, μία εβδομάδα αφού τα είχε ανοίξει, επικαλούμενη την ταχεία αύξηση των μολύνσεων και στις δύο χώρες.

Από την 1η Ιουλίου επιτράπηκε εκεί η άφιξη ταξιδιωτών από τα προαναφερόμενα κράτη, αφου η ΕΕ είχε λαβει "συνολικά" την απόφαση να ανοίξει σε ταξιδιώτες 14 χωρών εκτός ΕΕ. Όμως οι εξελίξεις (η αύξηση των κρουσμάτων) οδήγησαν την Ολλανδία μέσα σε μία εβδομάδα στην απόφαση να τα ξανακλείσει.

Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας συνιστά στους Ολλανδούς πωλητές να επισκέπτονται τις προαναφερόμενες χώρες μόνον εάν τους είναι απολύτως απαραίτητο.

Η απόφαση της Σερβιας να θέσει σε ισχύ lockdown στο Βελιγράδι, προκάλεσε ταραχές κατά τις οποίες δεκάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Και άλλες χώρες στο κόκκινο

Νωρίτερα σήμερα η Αυστρία εξέδωσε ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Μολδαβία εξαιτίας της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης που παρατηρήθηκε και  εκεί.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.