Εκλογές ΗΠΑ: Τα πρώτα αποτελέσματα, οι "μάχες" των οικισμών!

-

Το Ντίξβιλ Νοτς είναι ένα χωριουδάκι με 12 μόνιμους κατοίκους στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ, στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά. Το Ντίξβιλ Νοτς η ψηφοφορία για τις αμερικανικές εκλογές 2020 έγινε κανονικά. Οι κάλπες άνοιξαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) και ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα καθώς ψήφισαν και οι πέντε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να είναι από τα πρώτα στην εκλογική διαδικασία. Και οι πέντε ψηφοφόροι του Ντίξβιλ Νοτς επέλεξαν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. Πάντως, στο γειτονικό Μίλσφιλντ, όπου ψήφισαν 21 άτομα, ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε του αντιπάλου του, με 16 ψήφους έναντι 5. Μάλιστα, υπάρχει ένας μύθος ότι το συγκεκριμένο χωριό «βγάζει» Πρόεδρο, καθώς το αποτέλεσμά του αποτελεί προπομπό για την τελική έκβαση της εκλογικής μάχης. Όμως, ο συγκεκριμένος μύθος δεν επιβεβαιώθηκε το 2016, όταν η Χίλαρι Κλίντον είχε λάβει 4 ψήφους, ο Ντόναλντ Τραμπ 2 και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γκάρι Τζόνσον 1.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.