Εκτός φυλακής, μετά από 7 χρόνια, ο Γιάννης Σμπώκος

-
Εκτός φυλακής, μετά από 7 χρόνια, ο Γιάννης Σμπώκος

Ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καταδικασθείς για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών Γιάννης Σμπώκος, αποφυλακίστηκε, ύστερα από περίπου επτά χρόνια κράτησης.

Ο κ. Σμπώκος, συνεργάτης του επίσης καταδικασθέντα για το σκάνδαλο πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, αποφυλακίστηκε πριν τέσσερις ημέρες, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Είχε προηγηθεί η καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 10 χρόνια κάθειρξη για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων για ακόμη μία υπόθεση εξοπλιστικού προγράμματος και συγκεκριμένα για την προμήθεια των λεγόμενων ιπτάμενων ραντάρ.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του και έτσι ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου που στο μεταξύ είχε προχωρήσει σε διαδικασίες συγχώνευσης προηγούμενων ποινών μπόρεσε να περάσει την πύλη εξόδου των φυλακών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.