Εκβιασμούς, παζάρια και ανταλλάγματα κατήγγειλε ο Μητσοτάκης

-

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιγράφοντας από το βήμα της Βουλής το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ημερών, έκανε λόγο για πολιτική συναλλαγή που γίνεται σε κοινή θέα.

«Μια εθνική υποχώρηση συντελείται στα ερείπια των κανόνων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας αυτά τα οποία βιώσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελούν έκφραση μιας πρωτοφανούς πολιτικής θεσμικής αυθαιρεσίας. Η ελληνική Δημοκρατία ζει στιγμές πολιτική συναλλαγής και μάλιστα σε κοινή θέα. Μπροστά στα μάτια μας είδαμε και εξακολουθούμε να βλέπουμε εκβιασμούς", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: "Κάθε μέρα νομίζουμε ότι δεν πάει πιο κάτω και μας διαψεύδουν. Όλοι πια έχουν αντιληφθεί τα παζάρια που έχουν γίνει. Συνειδήσεις ανταλλακτικά με χαρτοφυλάκια και πόστα για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε και τον έντονο διάλογο που είχαν προηγουμένως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Τσίπρας και Καμμένος, λέγοντας ότι "ένας τετραετής τραγέλαφος τελειώνει με ένα μελόδραμα". Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι "η κοινοβουλευτική παρακμή που βιώσαμε ενισχύει τους εχθρούς της Δημοκρατίας, αυτούς που απαξιώνουν συνολικά την πολιτική και αυτούς που σπέρνουν την απογοήτευση και επενδύουν σε ακρότητες".

Ζήτησε τέλος για άλλη μία φορά εκλογές, λέγοντας ότι όσο το γρηγορότερο γίνουν τόσο το καλύτερο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.