Ελεύθερος, με εγγύηση και δεύτερος οπαδός Κουφοντίνα

-
Φωτογραφία Αρχείου.

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και υψηλής χρηματικής εγγυοδοσίας αφέθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στον χώρο της Βουλής στις 21 Μαΐου από μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.

H ανακρίτρια και ο εισαγγελέας έκριναν προσωρινά ελεύθερο τον κατηγορούμενο που απολογήθηκε, κατόπιν κλήτευσης του από τις δικαστικές αρχές, για το κακούργημα της φθοράς ιστορικού μνημείου, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Όρισαν επίσης την υποχρεωτική καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30 χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια ποινική μεταχείριση είχε ακόμη ένας κατηγορούμενος στην υπόθεση που απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά την επίθεση μελών της ομάδας στον χώρο της Βουλής με αίτημα την έγκριση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.