Έληξε η κατάληψη για τις μάσκες στο Λύκειο των Χανίων

-

Έληξε το μεσημέρι η κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος στις Βουκολιές του δήμου Πλατανιά, στα Χανιά, όπου στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής.

Στην κατάληψη συμμετείχαν μαθητές, εκφράζοντας την αντίθεση τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έκλεισαν την είσοδο του σχολείου και ύψωσαν πανό για λίγες ώρες.

Παρόλο που πήγε τεχνικός για να σπάσει την κλειδαριά και οι μαθητές αρχικά ήθελαν να συνεχιστεί η κατάληψη, εν τέλει κατόπιν συζήτησης οι μαθητές υποχώρησαν και άνοιξαν οι ίδιοι τις πόρτες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή του δήμου Πλατανιά, ο οποίος και έστειλε τεχνικό για να κόψει την κλειδαριά, την οποία τοποθέτησαν οι καταληψίες στην πόρτα του σχολείου.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς διευθυντής του Γυμνασίου Βουκουλιών είχε δηλώσει:

«Για την κατάληψη αιφνιδιάστηκα, περίμενα όμως να υπάρξει αντίδραση γιατί υπήρχαν ήδη αντιδράσεις από γονείς και πριν ανοίξουν τα σχολεία. Τους κάλεσα να κάνουμε μια συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα. Έξι ώρα το απόγευμα ήρθα εγώ και ένας εκπρόσωπος τους, είπαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊος, και η μάσκα δημιουργεί πρόβλημα και αναπνέουμε διοξείδιο του άνθρακα. Και χθες υπήρχε αντίδραση στον αγιασμό του σχολείου. Εμφανίστηκε η σημερινή κυρία που έκλεισε και το σχολείο, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας του κ. Διγαλάκη και του δημάρχου,  στους οποίους και επιτέθηκε φραστικά, του αντιδημάρχου, του εντεταλμένου συμβούλου, και  έλεγε "κότες" τους γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα και δεν αντιδρούν. Πήγαινε και στην αντιπροσωπεία των παιδιών και τους έλεγε "βγάλτε τη μάσκα" και "τι είναι αυτά;" και "μην τα πιστεύετε". Αυτά τα απίστευτα...»

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.