Ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο θέλουν να απελάσουν οι Μεξικανοί

-

Ο τηλεπαρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης και το τετραμελές τηλεοπτικό του συνεργείο για τα γυρίσματα μιας νέας ταξιδιωτικής και περιπετειώδους εκπομπής για το κανάλι Open, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Σίτι Χουάρες στο Μεξικό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι μεξικανικές αρχές προτίθενται να τους απελάσουν πάντως και η ελληνική πρεσβεία παρενέβη υπέρ των Ελλήνων υπηκόων.

Οι τέσσερις άνδρες έφθασαν στο Μεξικό προερχόμενοι από Γερμανία με πτήση της Lutfhansa. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων και των αποσκευών, οι μεξικανικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλαβαν όλα τα στοιχεία που απαιτείται να δηλώνουν όλοι οι ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους, όπως για παράδειγμα τα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν. Όμως πέραν αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους πέντε Έλληνες εκνευρίστηκαν και παραφέρθηκαν και οι μεξικανικές Αρχές αποφάσισαν την σύλληψη και την απέλασή τους.

Οι πέντε άνδρες οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του αεροδρομίου και μέχρι αυτή τη στιγμή είναι υπό κράτηση με την ελληνική πρεσβεία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τους απελευθερώσει.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.