Ελληνοαμερικανός βουλευτής: Ελλάδα και Κύπρος είναι στρατηγικοί εταίροι

-

Μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακού διαλόγου του Regional Growth Conference, ο ελληνοαμερικανός Ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης (με καταγωγή από την Κάλυμνο) είπε ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου ειναι πολύ ισχυρές.

«Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι πολύ ισχυρές», τόνισε ο Γκας Μπιλιράκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούν να γίνουν ακόμα ισχυρότερες.Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι αξιόπιστοι εταίροι των ΗΠΑ. Οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο ελληνοαμερικανός βουλευτής σημείωσε πως η παρουσία στη Σούδα του αμερικανικού πλοίου Hershel «Woody» Williams είναι πολύ σημαντική.

Για τις εκλογές

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τα πάει πολύ καλά, έχει πολλή ενέργεια, ωστόσο όπως γνωρίζουμε από την ασθένεια του κορονοϊού μπορεί να νοσεί τουλάχιστον για ακόμα μία εβδομάδα», ανέφερε ο βουλευτής.

Απαντώντας στο ερώτημα πόσο θα επηρεάσει τις εκλογές η ασθένεια του Προέδρου των ΗΠΑ, εκτίμησε πως «θα έχει μικρή επίδραση, μένει να το δούμε, αν δείξει το σθένος που δείχνει τώρα, θα τα πάει καλά. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος για το δεύτερο ντιμπέιτ με τον  Τζο Μπάιντεν, στις 15 Οκτωβρίου».

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.