Ελβετία: Κανένα έλεος στους αρνητές του κορονοϊού... "να μείνουν εκτός ΜΕΘ"

-
Δημοσκόπηση: Ο κορονοϊός σαρώνει τις ευρωπαϊκές οικονομίες

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξαντλούνται σε όλη την Ελβετία, με την κατάσταση σε ορισμένα καντόνια της χώρας να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο Γουίλι Όγκιερ, κορυφαίος οικονομολόγος στον τομέα της υγείας, που συμβουλεύει ελβετικά νοσοκομεία σχετικά με την πανδημία κορονοϊού, έκανε μια περίεργη πρόταση για τις περιπτώσεις μεγάλης συμφόρησης στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Όγκιερ ανέφερε στην Tages Anzeiger ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν αν κάποιος αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την πανδημία του κορονοϊού όταν πρέπει να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. «Προτείνω οι σκεπτικιστές του κορονοϊού να χάνουν το δικαίωμά τους σε ένα κρεβάτι ή σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εάν υπάρχουν σημεία συμφόρησης» δήλωσε ο Όγκιερ. Παράλληλα, σημείωσε πως όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του και πρότεινε τα άτομα αυτά να καταγράφονται με το όνομά τους και, σε περίπτωση εκπεφρασμένων αμφιβολιών εκ μέρους τους, να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας.

«Μιλάω απλώς για τις καταστάσεις συμφόρησης. Εάν τα νοσοκομεία φτάσουν στα όριά τους, οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα δεν μπορούν να αποφύγουν να αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν το τελευταίο κρεβάτι» υπογράμμισε. «Νομίζω ότι είναι πιο δίκαιο όταν ο αυτοαποκαλούμενος επαναστάτης του κορονοϊού να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα όταν απειλεί τον πιο ηλικιωμένο ασθενή στο δωμάτιο» κατέληξε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.