Ελβετία: το 75% τροφίμων γηροκομείου κόλλησε τη "βρετανική μετάλλαξη"

-
Ελπιδοφόρα θεραπεία με βλαστοκύτταρα κατά του κορονοϊού

Τρεις στους τέσσερις ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και το μισό προσωπικό του ιδρύματος έχουν μολυνθεί με τη βρετανική παραλλαγή του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του καντονιού Τιτσίνο χωρίς όμως να δώσουν ούτε ακριβείς αριθμούς ούτε ενημέρωση για την υγεία των προσβληθέντων.

Στο ιταλόφωνο καντόνι καταγράφηκαν αλλεπάλληλες μολύνσεις και επαναμολύνσεις το τελευταίο διάστημα. Οι υγειονομικές αρχές προχώρησαν σε γενετικές αναλύσεις του κορονοϊού και επιβεβαίωσαν ότι η βρετανική παραλλαγή κυκλοφορεί ευρύτατα στην Ελβετία.

 

Η Ελβετία έχει καταγράψει δεκάδες κρούσματα της ιδιαίτερα μολυσματικής βρετανικής παραλλαγής, ακόμη και στην ορεινή πόλη Βένγκεν. Εκεί, πιστεύεται ότι ένας μεμονωμένος Βρετανός τουρίστας έφερε τον μεταλλαγμένο ιό στην περιοχή, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αλπικού Σκι.

Την Τετάρτη οι ελβετικές αρχές ανακοίνωσαν την επιβολή μιας σειράς νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο των καταστημάτων, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η βρετανική και άλλες μεταλλάξεις του νέου κορονοϊού μπορεί να εξαπλωθούν ταχύτατα και να θέσουν σε κίνδυνο το σύστημα υγείας της χώρας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.