ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

-

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή με θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες και χαλάζι. Η ΕΜΥ προειδοποιεί για το κύμα κακοκαιρία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα ξημερώματα της Κυριακής από τα βορειοδυτικά της χώρας.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα πλήξουν σταδιακά διάφορες περιοχές της χώρας. Αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή θα εκδηλωθούν:

-Από τα ξημερώματα της Κυριακής στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο.

-Από το μεσημέρι της Κυριακής, στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

-Από το βράδυ της Κυριακής στις Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια, από το μεσημέρι της Δευτέρας. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη Θράκη και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Από το απόγευμα της Δευτέρας πιθανώς στην Κρήτη.

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία θα φέρει θυελλώδεις ανέμους νοτίων διευθύνσεων. Οι άνεμοι την Κυριακή θα φτάσουν στα πελάτη τα 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Τη Δευτέρα, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.