Ενημέρωση υπουργείου Υγείας: 15 νέα κρούσματα, 33 σε ΜΕΘ, 85 εξήλθαν

-

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι ως σήμερα περισσότερα από 3.852.000 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν διαπιστωθεί σε όλο τον κόσμο.

Στην Ευρώπη ο αριθμός αυτός ξεπερνά τα 1.400.00 κρούσματα.

Παράλληλα, 1.417.000 ασθενείς Covid-19, της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός, ανέρρωσαν και έγιναν καλά. Ως σήμερα, 266.006 θάνατοι έχουν καταγραφεί από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο.

15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.678 από την αρχή της πανδημίας. Το 56% αυτών είναι άνδρες, ενώ 603 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.340 αφορούν σε ήδη γνωστό κρούσμα κορωνοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης 33 διασωληνωμένοι με επιπλοκές από τον κορωνοϊό, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από αυτούς 8 είναι γυναίκες, ενώ το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα, 85 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Ένας ακόμη θάνατος από τον κορωνοϊό

Τέλος, ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε έναν ακόμη θάνατο από τον κορωνοϊό, με την χώρα μας να μετρά συνολικά 148 νεκρούς. 40 εξ αυτών ήταν γυναίκες, ενώ το 93,2% των θυμάτων έφερε υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Ως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 90.043 δείγματα για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται έγκαιρα συρροές θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στα 11 νέα κρούσματα που διαπιστώθηκαν την Τετάρτη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όπως είπε, σε συνεργασία ΓΕΕΘΑ, ΕΟΔΥ έγινε επιτόπια επίσκεψη στο 401.

Πραγματοποιείται διερεύνηση της διασποράς με συγκεκριμένο σχέδιο και ολοκληρώνεται σταδιακά ο εκτεταμένος έλεγχος. Το νοσοκομείο διαθέτει θαλάμους ειδικούς για τη νόσο, πρόσθεσε τονίζοντας πως επισκέφτηκε τις δομές προσωπικά, ενώ ευχήθηκε περαστικά στους ασθενείς.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.