Ένταση για τους μετανάστες και στην Πιερία, μετά τα Βρασνά

-
524

Μετά το περιστατικό στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, όπου κάτοικοι απέτρεψαν την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και σε άλλες περιοχές.

Το βράδυ του Σαββάτου ένταση προκλήθηκε για τον ίδιο λόγο στις Σέρρες, αλλά και στα Γιαννιτσά, όπου μάλιστα (στην δεύτερη περίπτωση) οι κάτοικοι έστησαν μπλόκα σε λεωφορεία με πρόσφυγες. Λίγες ώρες αργότερα συγκέντρωση κατοίκων έγινε και στη Μεθώνη Πιερίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχείο.

Τις αντιδράσεις των πολιτώνπυροδότησε η πληροφορία ότι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου έκανε συμβόλαιο για τη φιλοξενία 100 αιτούντων άσυλο για διάστημα 6 μηνών. «Δεν θα ανεχτούμε ούτε έναν λαθροέποικο» έγραφε το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης, στην οποία ακούστηκαν και απειλές κατά του «προδότη», όπως τον αποκαλούσαν σύμφωνα με τοπικά μέσα, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Αν και το μέγεθος της συγκέντρωσης δεν ικανοποίησε τους διοργανωτές, καθώς συμμετείχαν περίπου 150 άτομα, ακολούθησε πορεία μέχρι το ξενοδοχείο, ο ιδιοκτήτης του οποίο έχει συνάψει συμβόλαιο για την φιλοξενία αιτούντων άσυλο. Οι διαδηλωτές φέρονται ότι καλούσαν τον ξενοδόχο να φύγει από το χωριό τους, ενώ εκθείασαν, παραλλήλως, τη στάση συναδέλφου του στην περιοχή, ο οποίος δεν εκδήλωσε ανάλογο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετείχαν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, αλλά και άλλοι πολίτες, ενώ εντύπωση προκάλεσε και σχολιάζεται η παρουσία του δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, μαζί με έναν αντιδήμαρχο, καθώς και των επικεφαλής τριών συνδυασμών της αντιπολίτευσης.