Ένταση στα Βρασνά το βράδυ, κάτοικοι κατά της εγκατάστασης μεταναστών (vid.)

-
182
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Νύχτα έντασης επικράτησε στα Βρασνά στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής τους. Συγκεκριμένα από το απόγευμα της Τρίτης, περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν σημεία του χωριού, προκειμένου να μην αφήσουν τα λεωφορεία που θα μετέφεραν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να έλθουν στην περιοχή.

Στις 12 τα μεσάνυχτα οκτώ τουριστικά λεωφορεία με περισσότερους από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενους από τη Σάμο, έφτασαν έξω από τα Βρασνά. Η αστυνομία που συγκεντρώθηκε στην περιοχή προσπάθησε να παρακάμψει τα μπλόκα των κατοίκων, αλλά κάθε φορά που επιχειρούσε να προσεγγίσει τα ξενοδοχεία, βρισκόταν αντιμέτωπη με ομάδες κατοίκων, , σύμφωνα με τις πληροφορίες του thestival.gr.

Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να περάσουν στα Βρασνά μέσα από χωματόδρομους. Στις 3:30 τα ξημερώματα τα λεωφορεία έφτασαν σε δύο από τα ξενοδοχεία. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων, όμως, υπό τις πιέσεις των κατοίκων, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Έτσι, αποφασίστηκε η μεταφορά των 200 αιτούντων άσυλο στη Χαλκίδα.