Ένταση στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στη Βουλή

-

Ένταση σημειώθηκε στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα, όταν ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε προς το περιστύλιο της Βουλής όπου ήταν παρατεταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί έκλεισαν τον δρόμο και οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας. Τότε οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και ακολούθησαν αντεγκήσεις και μάχες σώμα με σώμα. Το ίδιο είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα, στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών.

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.000 διαδηλωτές, ενώ αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών από την κατάληψη της Πρυτανείας πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο της Βουλής επι της Αμαλίας.  Η αντιπροσωπεία ζητάει να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ προκειμένου να πάει στο Κοινοβούλιο για να εκθέσει τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Λίγο μετά της 3:00 το μεσημέρι έγιναν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην  αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών και την Αστυνομία, προκειμένου να επιτραπεί στους πρώτους να μπουν στη Βουλή. Η πρόταση της αστυνομίας ήταμ να δοθεί λίστα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που έχουν επιλέγει να μπουν στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να καταθέσουν γραπτώς τα αιτήματα τους.

Οι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν ωστόσο δεκτή την πρόταση της Αστυνομίας και συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία στην παράπλευρη είσοδο (δίπλα στο πάρκινγκ), ζητώντας να μπουν στην αίθουσα της Ολομέλειας και να λάβουν τον λόγο επί του νομοσχεδίου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.