Έως μέσα Σεπτέμβρη αναστέλλουν τις κρουαζιέρες διεθνείς γίγαντες του χώρου

-

Στην Ελλάδα αίρονται οι απαγορεύσεις από 1η Ιουλίου όσον αφορά στα κρουαζιερόπλοια, αλλά η Διεθνής Ενωση Κρουαζιεροπλοίων (CLIA) παρατείνει σε εθελοντική βάση το "πάγωμα" μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη σε ό,τι  αφορά στα μέλη της.

Η Ενωση (που έχει έδρα την Ουάσιγκτον) αντιπροσωπεύει τον κύριο όγκο του χωρου διεθνούς, καθώς σε αυτήν ανήκουν 60 μεγάλες εταιρείες με κρουαζιερόπλοια (οι οποίες ελέγχουν το 95% του παγκοσμίου στόλου κρουαζιεροπλοίων), 300 εταιρείες προμηθευτών/τροφοδοτών και 40.000 τουριστικά πρακτορεία. Η Ένωση κάθε χρόνο εξυπηρετούσε αθροιστικά 24 εκατομμύρια επιβάτες.

Σημειωτέον οι κρουαζιέρες δεν ξεκινούν αυτομάτως, αλλά μετά την άρση θα πρέπει να γεμίσουν κάπως οι καμπίνες, να γίνει τροφοδοσία, να ρυθμιστούν τα ανάλογα μέτρα εντός των κρουαζιερόπλοιων και φυσικά να προσληφθούν πληρώματα -όλα αυτά απαιτούν χρόνον. Και για να δουλέψει η κρουαζιέρα, προϋπόθεση είναι άτυπα να έχουν αρθεί και οι απαγορεύσεις στις πτήσεις στις χώρες που κατά κανόνα "τρέφουν" τα κρουαζιερόπλοια -ήτοι ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.