Έπεισε και την Μέρκελ για την Ιντλίμπ ο Πούτιν

-
Κόντρα Γερμανίας-Ρωσίας με

Το Βερολίνο ελπίζει ότι μία αποστρατικοποιημένη ζώνη στην επαρχία Ιντλίμπ θα φέρει μία διαρκή ειρήνη στην περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Στην βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ο Στέφεν Σάιμπερτ τονίζει επίσης ότι «το πρώτο βήμα ήταν να αποφευχθεί μία μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση, αλλά και μία ανθρωπιστική καταστροφή. Τώρα το ερώτημα είναι πως αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μία διαρκή κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ».

Σημειώνεται ότι η δήλωση του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης έγινε πριν την διεξαγωγή της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, στην οποία μετέχουν η Μέρκελ και οι πρόεδροι Πούτιν, Μακρόν και Ερντογάν.

Η δήλωση έγινε μάλιστα την ίδια ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος και η  Γερμανίδα καγκελάριος  είχαν διμερή συνάντηση στην Κωνσυαντινούπολη, πριν την έναρξη της Τετραμερούς. Πριν την συνάντηση με την Μέρκελ ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.