Επεισόδια με ομάδες Ρομά σε όλη την Πελοπόννησο για τον 18χρονο - Κλειστή η Εθνική στα Μέγαρα (upd)

-
1415

Μπλόκαραν οι Ρομά και τα Μέγαρα με αποτέλεσμα να σημειώνεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς με κατεύθυνση προς την Κόρινθο. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το patrisnews.gr, αναστάτωση επικρατεί από το απόγευμα σε δύο σημεία της Εθνικής Οδού Πύργου – Πατρών, στην Γαστούνη και στα Λαστέικα, όπου συγκεντρωμένοι Ρομά ανάβουν φωτιές, καίνε λάστιχα, και πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών που βρίσκονται εκεί. Ρομά απέκλεισαν για τρεις ώρες και τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας.

Στην Εθνική Αθηνών- Κορίνθου οι οδηγοί εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές και μεγάλες καθυστερήσεις.

Οι συγκεντρώσεις αυτές άρχισαν όταν 64χρονος είδε τον έφηβο να μπαίνει στο σπίτι του και φοβήθηκε, στην Πιπερίτσα Μεσσηνίας. Με το αγόρι, έξω απο το σπίτι όμως,  ήταν άλλοι δύο νεαροί, που το πήγαν στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε. Οι νεαροί υποστηρίζουν ότι ζήτησαν απλώς νερό από τον 64χρονο ενώ ο 64χρονος υποστηρίζει ότι θα τον λήστευαν και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Συγκεντρώσεις έγιναν και  στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου - 'Αργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου στην Λακωνία.

Στα σημεία του αποκλεισμού είχαν δημιουργηθεί ουρές αυτοκινήτων, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Κόρινθο ή Πάτρα, γινόταν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.