Επιφυλάξεις Βερολίνου για συμμετοχή σε αποστολή επιτήρησης στο Ορμούζ

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Όλαφ Σολτς, δήλωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει με μεγάλη επιφύλαξη το αίτημα που υπέβαλαν επίσημα στην κυβέρνηση της χώρας του οι ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στη στρατιωτική αποστολή που θα εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ.

Ο Σολτς εξήγησε στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι θεωρεί κεφαλαιώδες το να αποφευχθεί η στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή και ότι η αποστολή που προτείνει η Ουάσινγκτον ενέχει τον κίνδυνο να εμπλακεί σε σύρραξη. «Αυτός είναι λόγος που θεωρώ πως δεν είναι καλή ιδέα», εξήγησε.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο ενημέρωσε χθες Τρίτη ότι η Ουάσινγκτον ζήτησε από το Βερολίνο να συμμετάσχει — μαζί με τη Γαλλία και τη Βρετανία — σε μια ναυτική αποστολή που θα εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ και θα «αντιμετωπίσει την ιρανική επιθετικότητα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.