Επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Κιλκίς

-

Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας αποφασίσθηκαν έκτακτα μέτρα για τις περιφερειακές ενότητες Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς.

Επίσης εκτός από τα έκτακτα μέτρα, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας δόθηκε εντολή να βρίσκονται από σήμερα όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των περιοχών αυτών.

Μετά τη μεγάλη διασπορά εξαιτίας του εργοστασίου με τους 700 εργάτες πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν φορείς και μετακινούνταν σε άλλους νομούς, αποφασίσθηκαν τα εξής:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική  χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα ανωτέρω μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από  αύριο το πρωί, Παρασκευή 11-09-2020, έως και τις 25-09-2020.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.