Επιπλέον Ρώσοι στρατιωτικοί στη Βενεζουέλα;

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτικών συμβούλων που έχει στείλει στη Βενεζουέλα για τη συντήρηση του ρωσικής κατασκευής στρατιωτικού εξοπλισμού, αν η παρουσία τους κριθεί απαραίτητη, ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Σνετίνιν διευθυντής για τη Λατινική Αμερική του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Την Κυριακή η Wall Street Journal ανέφερε σε άρθρο της, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, ότι η Ρωσία έχει αποσύρει από τη Βενεζουέλα στρατιωτικούς συμβούλους της κρατικής εταιρείας Rostec, η οποία, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, εκπαιδεύει Βενεζουελάνους στρατιωτικούς. Τις πληροφορίες διέψευσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Καράκας, ο Βλαντίμιρ Ζαέμσκι.

«Έχουμε συμβόλαια με τη Βενεζουέλα. Όλες οι εργασίες συντήρησης χρειάζονται έναν συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού. Κάποιες φορές περισσότερο, κάποιες φορές λιγότερο. Αν χρειαστεί περισσότερο προσωπικό, θα στείλουμε όσο είναι απαραίτητο», τόνισε ο Σνετίνιν όταν ρωτήθηκε αν η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτικών συμβούλων που συντηρούν εξοπλισμό στη Βενεζουέλα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.