Επιστρέφει στο Αλγέρι ο Μπουτεφλίκα, αναπτύσσεται στρατός στο αεροδρόμιο

-

Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας αναπτύσσονται ανάμεσα στο αεροδρόμιο στο Αλγέρι και την προεδρική κατοικία, λίγες ώρες πριν την άφιξη από την Γενεύη του προέδρου Μπουτεφλίκα, η υποψηφιότητα του οποίου για πέμπτη θητεία ξεσήκωσε θύελλα λαϊκών αντιδράσεων.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα αναμένεται να προσγειωθεί το μεσημέρι στην Αλγερία, όπως μετέδωσε η τηλεόραση (Ennahar television) μετά την παραμονή του για δύο εβδομάδες, σε νοσοκομείο της Ελβετίας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Αλγερίας που τον μετέφερε στην Γενεύη στις 24 Φεβρουαρίου για ιατρική περίθαλψη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Γενεύης, σήμερα το πρωί.

Ο στρατός της Αλγερίας και οι άνθρωποι του, έχουν ένα κοινό όραμα, δήλωσε ο αρχηγός του στρατεύματος, υποστράτηγος Γκάιντ Σαλάχ, όπως μεταδίδουν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Ο Σαλάχ δήλωσε επίσης ότι ο στρατός κι ο λαός της Αλγερίας έχουν ισχυρούς δεσμούς, χωρίς να αναφερθεί στις διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Ο Μπουτεφλίκα επιστρέφει, καθώς ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρό κύμα διαδηλώσεων. Οι διαδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών οργανώθηκαν και σήμερα στο Αλγέρι, με τους διαδηλωτές να κρατούν σημαίες της Αλγερίας και να φωνάζουν: «Μπουτεφλίκα, δεν θα υπάρξει πέμπτη θητεία».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.