Επίθεση ετοιμάζει ο Άσαντ με ιρανική-σιιτική βοήθεια

-

Δυνάμεις του Άσαντ ετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη περιοχή της Ντάραα, εντός της ζώνης αποκλιμάκωσης, παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ, με την συμμετοχή μάλιστα ιρανικών και φιλοϊρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Ήδη οι πρώτες αναγνωριστικές κρούσεις σημειώθηκαν το βράδυ. Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις είναι ενισχυμένες με περίπου 60 άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα.

Παράλληλα έχουν αναπτυχθεί οι 4η, 7η, 9η, 14η και 15η Μεραρχίες Εθνοφυλακής του καθεστώτος μαζί με τη «Δημοκρατική Φρουρά», τις «Εθνικές Αμυντικές Δυνάμεις», τη Δύναμη «Τίγρης», τον «Παλαιστινιακό Στρατό της Ελευθερίας» και τις «Ταξιαρχίες της Ιερουσαλήμ».

Στην πρωτεύουσα της επαρχίας Ντάραα είναι ανεπτυγμένες η «Ταξιαρχία του Ιμάμη Χουσείν» και η πακιστανική «Ταξιαρχία Zainebiyoun» και άλλες δυνάμεις. Βόρεια της Ντάραα αναπτύσσονται δυνάμεις της λιβανικής Χεζμπολάχ και Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης.

Ανατολικά της Ντάραα υπάρχουν επίσης δυνάμεις της Χεζμπολάχ και Αφγανοί πολιτοφύλακες, με Φρουρούς της Επανάστασης και ιρακινές δυνάμεις της Asaib Ahlil Hak.

Βορειοανατολικά της Ντάραα υπάρχουν δυνάμεις της ιρακινής Χεζμπολάχ και Ιρανοί Φρουροί μαζί με δυνάμεις της λιβανικής Χεζμπολάχ.

Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ζώνη αποκλιμάκωσης και η επιχείρηση που προετοιμάζει το καθεστώς με ιρανική μάλιστα συμμετοχή έχει προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.