Επίθεση στη σελίδα του Κυπριακού Πρακτορείου λίγο πριν τις "εκλογές" στα κατεχόμενα

-

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μία ημέρα πριν από τις αυριανές  "εκλογές" προέδρου στα κατεχόμενα. Όπως ανακοίνωσε το ΚΥΠΕ τα ηλεκτρονικά του συστήματα έχουν δεχθεί κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να διακοπεί η κανονική ροή ειδήσεων. Καταβάλλονται προσπάθειες για επαναφορά του συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του http://politis.com.cy, φαίνεται το πρόβλημα να μην είναι ιδιαίτερα σοβαρό (DDOs attack), δηλαδή δεν έχουν πειραχθεί τα εσωτερικά αρχεία του Πρακτορείου. Καταβάλλονται προσπάθειες από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών (CyTA) να αποκατασταθεί η ζημιά.

Μέχρι την αποκατάσταση, το ΚΥΠΕ ανακοίνωσε ότι μεταδίδει ειδήσεις μέσω των σελίδων του στο facebook, www.facebook.com/cyprusnewsagency και www.facebook.com/cnainenglish, ωστόσο το μεσημέρι ο υπερσύνδεσμος επίσης δεν λειτουργούσε. Το πόρταλ του πρακτορείου παραμένει μέχρι στιγμής εκτός λειτουργίας.

Η διεύθυνση του ΚΥΠΕ έχει καταγγείλει την υπόθεση στις αρμόδιες υπηρεσίες του κυπριακού κράτους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.