Επιτυχής εκτόξευση 4 ICBM Bulava από ρωσικό υποβρύχιο (vid.)

-

Ρωσικό υποβρύχιο εκτόξευσε επιτυχώς τέσσερις διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bulava από τη Λευκή θάλασσα στο πεδίο δοκιμών της χερσονήσου Καμτσάκα στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν από το υποβρύχιο κλάσης Borey Yuri Dolgoruky, από θέση κατάδυσης. Ήταν η πρώτη φορά που υποβρύχιο της κλάσης εκτόξευσε ομοβροντία πυραύλων.

«Επιβεβαιώθηκαν τα τεχνικά και τακτικά χαρακτηριστικά και η αξιοπιστία των υποβρυχίων Borey και των πυραύλων Bulava», ανέφερε η διοίκηση του ρωσικού Βόρειο Στόλου.

Τα Borey μπορούν να φέρουν 16 ICMB πυραύλους Bulava. Παράλληλα είναι οπλισμένα και με τορπίλες. Ο πύραυλος Bulava έχει βεληνεκές περί τα 9.300 χλμ.

Το Yuri Dolgoruky καθελκύστηκε το 2008 και είναι το πρώτο υποβρύχιο της κλάσης. Το ρωσικό ναυτικό διαθέτει αυτή την στιγμή τέσσερα υποβρύχια της κλάσης ενώ και άλλα είναι υπό ναυπήγηση. Τον περασμένο Ιούνιο το ίδιο υποβρύχιο εκτόξευσε έναν πύραυλο Bulava.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.