Επτά νησιά μας "κόκκινα" λόγω ιού για τους Βρετανούς

-

Επτά ελληνικά νησιά αφαιρεί η βρετανική κυβέρνηση από την «πράσινη» λίστα των αφίξεων στην Αγγλία. και επιβάλλει σε όσους αφίκνυνται από αυτά, καραντίνα 14 ημερών.

Τα νησιά αυτά είναι η Κρήτη, η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Η ανακοίνωση έγινε στη Βουλή των Κοινοτήτων από τον Υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι αρμόδιες βρετανικές υγειονομικές αρχές θεωρούν ότι υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα συγκεκριμένα νησιά και συστήνεται αποφυγή ταξιδίων σε αυτά εκτός και αν το ταξίδι είναι αναγκαίο».

Οι Σκοτσέζοι επιβάλλουν πλέον καραντίνα 14 ημερών σε κάθε πολίτη τους που επιστρέφει από ταξίδι στην Ελλάδα, οπουδήποτε και αν πέρασε τις διακοπές του στη χώρα μας. Η Ουαλοί έχει επιβάλει καραντίνα εδώ και μια εβδομάδα για όσους αφίκνυνται από Ζάκυνθο, Κρήτη, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Μύκονο.

Οι αποφάσεις εκεί λαμβάνονται ανάλογα με τον αριθμό των φορέων που διαπιστώνουν οι Βρετανοί κατά την επιστροφή των πολιτών τους με διάφορες πτήσεις -είτε "χρεώνοντας" το κρούσμα στο αεροδρόμιο από το οποίο προέρχονται είτε στην περιοχή που δηλώνουν ότι έκαναν διακοπές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.